Sedang Menerjah
Rahsia Wajah Berseri - Seri
Wednesday, October 22, 2014 @ 9:33 PM | 2 Comment [s]

 
 
 
Allah . Lama rasanya tak memainkan jejari di atas keyboard lappy ni . *hiperbola nohhh*

Dah habis PT3 . doa agar Allah lembutkan hati pemeriksa even cikgu sendiri . huh . 

Back to the main aim .

"eh , muka cantik pon ada rahsia ke ?"
"mestilah ada ."
"oh,ni mesti produk kosmetik bagai tuh kan ? ko nak promote ke acane nih?"
"eh,tak lah.ni tak perlukan duit or what ever tuh."
"abis tuh apa ?"
"Qiamullail"
*deep*

Aku memang suka buat orang deep . haha .

tapi betul la . salah satunya tu la . qiamullail .

kadang-kadang cuba fikirkan . bila kita terbangun tu .

seakan bisikan rindu Allah yang sentiasa menyeru , bangkitlah wahai anak Adam , sempurnakan hak Aku .

  

Indeed , siapa yang terjaga tengah-ii malam tu,

anugerah daripada Allah, dikejutkan oleh malaikat ,

manusia terpilih. yang dikasihi Allah , utk bangun bersama-Nya , mencintai-Nya dan merindui-Nya . Allahu .

Bertuahhh sangat orang tu . paling tak pun bangun . ambik wudhu' .  solat 2 rakaat . pastu tidolah balik kan ? tak salah . Allah kata amalan tu biar sedikit asalkan istiqamah . ya tak?



kalau lah dah malas sangat tahap petala langit punya malas, 

cukup cuma beristighfar , menyebut nama Allah tak pun berdoa walaupun sedikit . 

nak kongsi cerita yang aku baca kat satu novel ni . sharing is caring kan . ilmu bukan untuk diri kita sorang . ilmu untuk dikongsi . hah . back to the story .



Rahsia salah seorang sahabat Rasulullah yang mempunyai wajah yang amat jernih dan amat dikagumi oleh para sahabat yang lain . Hingga ada salah seorang sahabat menumpang tidur di rumahnya sebab nak tahu rahsia ibadah pemuda tu . tapi dok tunggu punya tunggu. tak ada apa-ii pun yang berlaku . pemuda tu tak bangun pun qiamullail or beribadat sepanjang malam .cuma sesekali berkalih tidur . tapi setiap kali dia berkalih tidur tu , dia sebut nama Allah . rupa-ii nya tu lah rahsia dia . esok paginya para sahabat tanya . apalagi yang dia buat malam-ii . pemuda tu jawab . tak . tak ada apa-ii . cuma sebelum tidur , aku memaafkan semua orang . 

Allahu . rasa menyesal kan sebab biarkan malam kita berlalu macam tu je .

 
wallahua'lam . maaf . aku tau aku tak layak menulis entry ni .

 tapi dakwah tu hak setiap orang muslim kan . jadi , seseorang pendakwah tu dilihat atas dakwahnya . 

 bukan atas dirinya . terimalah nasihat walaupun dari seorang penzina . bukan alim ulama' je yang perlu berdakwah . Indeed , 
Dakwah is not "I'm better than you" 
It's about "Let me show something better for you"
maaf entry terlalu panjang kali ni . melepaskan gian la katakan . sekian . together towards Mardhatillah . *cehh* Assalamualaikum . Salam Ukhuwah . Salam Berdakwah .





Terima Kasih Sudi Luangkan Masa .



Older Post | Newer Post


Assalamualaikum. Tinggalkan jejak anda kat shoutbox.Kalau tak suka sila keluar. Thankz atas masa anda. Saya amat hargai .

Story About